2010. november 20., szombat

Savage Worlds of Solomon Kane - A titkos fény őrzői - Prológus

Nemrég indult első Savage Worlds RPG kampányom, Solomon Kane komor történeteinek viágában. Már régóta ki szerettem volna próbálni a Savage Wolrds rendszerét, rendkívül ötletesnek találtam az alapkönyvet és a hozzá tartozó világleírásokat. Külön tetszett a világleírásokban, hogy mindegyik tartalmaz egy un. plot point campaign-t, ami nem más mint egy előre megírt epikus kimenetelű kampány.
Fel is adtam egy hirdetést az RPG.hu-n, de elég sokáig kellett várnom, mire reakció érkezett. A következő körben a jelentkezőkkel azt tisztáztuk, hogy melyik világban legyen a játék (én a hirdetés feladásakor tulajdonképpen a pulp környezethez írt kalandokra gondoltam, de ez annyira nem keltette fel senkinek az érdeklődését), demokratikus szavazás alapján a Solomon Kane RPG-re esett a választás.

A könyvről: remek darab, vaskos, full színes minden oladala, remek illusztrációk teszik hangulatossá. Könnyed nyelvezetben, érthetően megfogalmazott remekmű, nagyon jól visszaadja az eredeti novellák hangulatát. Külön jó, hogy a környezethez igazítva tartalmazza a teljes Savage Worlds szabályrendszert, így egy könyvben minden benne van, szabályok, mesélői rányelvek, világleírás, kalandok, szörnyek és vadállatok, npc sablonok.

A játékosok ezek után hamarosan beküldték kalandötleteiket, na ez meglepő volt, egy boszorkányvadász kívételével mindenki tudós karakterrel akart játszani, ez alaposan feladta a leckét, hiszen az SK novellákban nem éppen tudósok kaszabolnak a dzsungelek mélyén rettenetes szörnyeket.

A köny kalandjait végigolvasva rájöttem, hogy ide bizony egy saját kaland kell, felvezetésnek egy komplexebb történetet akartam a játékosoknak adni, had játszhassanak nyugodtan tudósaikkal, a dzsungel majd jöhet később is. A helyszín tehát legyen Anglia, 1605-ben, I. Jakab uralkodása idején. Aztán indult is a kampány...

1 megjegyzés:

  1. Már alig várom, hogy a beszámolókat olvassam. Jómagam sokat szemezgettem a Savage Worlds-zel, de élesben még sosem próbáltam, kíváncsi lennék a tapasztalataidra.

    VálaszTörlés