2010. november 20., szombat

Véletlen Találkozások szerepjáték találkozó

2010. november 13-án (szombat) került megrendezésre a Véletlen Találkozások c. RPG találkozó, ahol az old school játékok hazai rajongói és az érdeklődők egy napon át élhettek kedvenc hobbijuknak. A rendezvényre főleg előzetes meghívás alapján lehetett beregisztrálni, körülbelül 20-30 résztvevő jelent meg.
A találkozó honlapján lehetett előre különböző játékokra benevezni, a délelőtti és délutáni játékok mind a Swords & Wizardry, Kard és Mágia, Hackmaster Basic, Kazamaták és Kompániák rendszerekben zajlottak.
Mindezt könyv cserebere, pizza és egy esti sörözés egészítette ki.

A délelőtti játék: egy Swords & Wizardry White Box játékban vettem részt, másik 4 játékossal együtt. Roppant gyors karakteralkotás után az ismeretlen nevű város ismeretlen nevű kocsmájából (minek is név, nem az a lényeg, irány a dungeon!) egyből le is kolbászolt kis csapatunk a Khaliszter sírkamrájaként ismert dungeon-ba. A kaland roppant ötletes és hangulatos volt, kétszer meghalt a karakterem,  második is majdnem megmurdalt. A legfontosabb tanulság: a mai hűtőszekrény egy fanatsy örnyezetben felnőtt karakter szemében egy furcsa fehér szarkofág, amiben nem múmia, hanem kaja van és mágikus hideget áraszt a belseje, valamint egy ilyen különös szarkofág kíválóan alkalmas arra, hogy 6 méterről egy veszélyes szörny fejére ejtve fegyverként használjuk.
A játék tele volt jó poénokkal, mindenkinek sikerült ráhangolódnia a történet könnyed hangvételére.

Ezután következett az ebédszünet, egyszeriben hatalmas pizzásdobozok jelentek meg, degeszre is ettem magam. Egy bajom volt csak, elfelejtettem magamnak sört hozni, az utána azért jól esett volna, de hát gondoltam minek előre inni, hisz este lesz úgyis sörözés.

A délutáni játékon új csapathoz kerültem, egy Kard és Mágia rendszerben lebonyolított, a Titán világán (hajrá KJK) játszódó kalandban, a Feketenyelv-ben vettem részt. Itt is nagyon jó volt a társaság, egy kalózbandában egy kicsit a sorból kilógó elf pappal játszottam. A hangulat is is könnyed volt, a csapat nagyon jól alakította a kétes erkölcsökkel rendelkező, de valahol a szivük mélyén (nagyon a mélyén) azért jó karaktereket. De a kalóz mégiscsak kalóz, így az egyes akadályokat nem fénylő páncélú paladinok módjára vette a csapat, de ez külön ízt adott a mesének. Egyik legemlékezetesebb momentum akkor történt, mikor egy világítótoronyban egy szellemmel való találkozáskor mindenki egyszeriben 12 évet öregedett. A kaland végén a csapat némi segítségének köszönhetően az egész város el is pusztult, hát igen, néha ez is előfordul.

Az esti sörözés alkalmával lehetőség volt kényelmesen, a sok szerepjáték során kiszáradt torkunkat sörrel ápolva játékon kívül is eltársalogni a szervezővel és a többi résztvevővel, értékes, a hobbijukért teljes szívből lelkesedő emberekkel tudtam megismerkedni, remélem még találkozom velük a rendezvény következő felvonása során. Összeségében egy nagyon jól megszervezett, kíváló RPG találkozó volt, ha lesz még ilyen, mindenképpen elmegyek, nagyon jól éreztem magam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése