2010. december 28., kedd

Advanced Fighting Fantasy Reloaded

Hát igen, nem csak a Dungeons & Dragons volt Advanced, hanem a Kaland Játék Kockávat könyvek is. A régi jól ismert lapozgatós könyvsorozatnak annak idején még a múlt évezredben készült ugyanis egy Advanced Fighting Fantasy című külön kis sorozata, ez pedig nem más, mint a KJK könyvek szerepjáték változata. A sorozat 5 kötetből állt, ezek a: Dungeoneer (az alapkönyv), Blacksand (városi kalandok), Allansia (kalandok a vadonban), Out of the Pit (szörnyek gyűjteménye statisztikákkal és részletes leírásokkal), valamint a Titán (világleírás). Sajnos nálunk csak az utóbbi világleírás látott magyar fordításban napvilágot, a többi kötetet csak nehézkesen, külföldről szerezhetjük be.

Maga a rendszer ugyan egyszerű, és elég ügyetlen volt, de most (itt a dobpergés helye) 2011-ben újra kiadják, méghozzá átdolgozott (remélhetőleg használhatóbb) formában, mely egy kötetben fogja tartalmazni a fent említett első három kötetet. Kíváncsian várom, remélem egy jó kis egyszerű és működő, tömör játékot fognak belőle kihozni.

Mi az előnye: kezdő karakterekkel is nekemehetünk a legdurvább szörnyeknek, iszonyat gyorsan kalandokat alkothatunk, gyors kikapcsolódást és szórakozást garantál. A szerepjátékosok többségének szerintem nem jön majd be, de én roppant kíváncsi vagyok rá.

1 megjegyzés:

  1. Én úgy hallottam, hogy az Advanced Fighting Fantasy eléggé rosszra sikeredett.

    Viszont rendelkezem a jóval egyszerűbb, bevezetésre szánt FF szabálykönyvvel, amely egész egyszerűen zseniális. Kezdők bevonására, vagy egyszeri játékra tökéletesnek tartom, ráadásul tele van ötletes adh hoc szabálymegoldásokkal. Már csak tesztelni kéne :)

    VálaszTörlés