2010. december 28., kedd

Dragon Age - Az elorzott trón

Bátyám nemrég beszerete magának a Dragon Age c. PC szerepjátékot. Tudni kell, hoy ő maga nem rajong a fantasy történetekért (de a sci-fy történetekért annál inkább), és a pnp szerepjátékok sosem érdekelték, de ez a darab kifejezetten tetszett neki is. Így én is kíváncsi lettem, de mivel nem szoktam PC játékokkal játszani (vagyis csak nagyon-nagyon ritkán, talán egy évben kétszer, de egy nap alatt ráunok), és a laptopom sem viszi ezeket az új csuda játékokat, örömel figyeltem fel egy könyvesboltban a Dragon Age - Az elorzott trón című könyvre.

Most a karácsonyi szabadság alatt volt is elég időm, hogy nekiálljak, csigalassú olvasási tempómhoz képest elég gyorsan el is olvastam a regényt, ami természetesen nem egy világirodalmi alkotás, de kellemes kis kikapcsolódást nyújt. Mivel a játéknak van egy pnp szerepjáték változata is, kíváncsi lettem milyen lehet a háttérvilága a játéknak, ugyan az "egyedi" ötlektől nem esünk hasra, de egy hangulatos, komorabb hangvételű, low-magic világot ismerhetünk meg. A könyv adhat néhány ötletet rpg kalandokhoz, ügyes az elfek bemutatása is.

A könyv alapján érdekel a Dragon Age pnp rpg változata, ha egyszer kezembe kerül, mindenképpen át fogom nézni (már azért is, mert érdekelnek a 6 oldalú kockákkal működő rendszerek).

A regénynek lesz folytatása (A hívás), remélem az is ilyen jó lesz, mint ez a kötet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése