2010. december 28., kedd

Kaland Játék Kockázat: A vérfarkas üvöltése

Nosztalgiából beszereztem néhány Kaland Játék Kockázat könyvet, de nem a magyarul megjelent klasszikusok közül, hanem a Wizard Books gondozásában megjelent újjabb történeteket. Ezek között egy igazi gyöngyszemre bukkantam: A vérfarkas üvöltése című könyvre (Howl of the werewolf). Ez a kötet történetében és a szöveg hangulatában messze kiemelkedik a sorozat többi kötetei közül (talán a Halállabirintussal egy szinten van, az a fantasy labirintus műfajban zseniális).

Nem szeretném mások szórakozását elrontani (bár gyanítom, hogy erre nem nagy az esély, tekintve olvasóim alacsony számát), ezért nem térek ki részletesen a történésre, csak néhány pozitívumot emelnék ki:
A cím alapján nem nehéz kitalálni, hogy ebben a könyvben bizony vérfarkasokkal gyűlik meg a bajunk. De nem csak erre a témára épít a könyv, hanem az Álmosvölgy legendája c. film hangulatában felsorakoztatja az összes alapvető rémtörténet szereplőit. A könyv hosszabb a szokásosnál, 515 ponton keresztül egy Ravenloft-ba illő történetet kalandozhatunk végig. A bekezdések is hosszabbak a szokásosnál, rendkívül hangulatos leírásokkal teremti meg az író (Jonathan Green) a könnyed kis rémtörténet hangulatát.
Nagyon tetszett a helyszínek és a találkozások sokszínűsége, temérdek település, szereplő, kastély, rom, kazamata, szörny és kincs kerülhet utunkba. A kis történetek pedíg meglepően jól kidolgozottak, az utunkba kerülő legyakandó töltelékszörnyek mellett a főbb ellenfeleinket az író legtöbbször alaposan felvezeti, megtudunk róluk egy kis háttértörténetet, majd egy ötletes találkozás során megmérkőzhetünk velük.

Összeségében  rég szórakoztam ennyire jól egy játékkal, ez az utóbbi idők szerzeményei közül mindent ver. Mindenkinek bátran ajánlom. A leleményesek a KJK könyvekkel foglalkozó oldalak között böngészva még egy csemegére is bukkanhatnak, hisz lelkes rajongóknak köszönhetően nem csak angolul játszhatjuk végig ezt a remek történetet. Ha kedvelitek a KJK könyveket, és egy szokatlanul jól kidolgozott történetre vágytok, mindenképpen érdemes beszereznetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése