2010. december 14., kedd

Savage Worlds anyagok - ingyenesen

A SW rendszere iránt érdeklődőknek fel szeretném hívni a figyelmét a következő oldalakra:

Pinnacle Entertainment - az elsődleges információforrás: a játék kiadójának honlapja, itt egy csomó rövid kalandot (one sheets), karakterlapot, kis kiegészítőket tölthetünk le különböző hátterekhez (fantasy, pulp stb.). Aki SW-vel szeretne játszani, annak mindenképpen érdemes ezt megnéznie, itt letölthető a játék rövid tesztverziója (Test drive), ami bemutatja a rendszer alapvető működési elvét. Az egyes letölthető kalandmodúlok az egyes háttérvilágok hangulatát igekeznek bemutatni, van itt minden: horror, fantasy, űropera, kalózok, vadnyugat, pulp és persze Solomon Kane.

Triple Ace Games oldal: itt elég sok ingyenes anyagra lelhetünk: kiberpunk, space, pulp szabályok, előre generált karakterek. Ezek sok segítséget nyújtanak, hogy különböző világokban kalandozhassunk külön anyagi ráfordítás nélkül.

Ezúttal előnyben vannak, akik értik a német nyelvet is, ugyanis a játék németországi kiadója, a Prometheus Games igen színvonalas ingyenes anyagokat tett fel a honlapjára. Egyfelől a Test drive szabálykönyv egy kibővített változatát készítették el, valamint az eredeti The Tomb of Terrors (one-sheet) kalandot 3 részesre bővítették, a felvezető kaland a Test driveban, a második rész pedig külön letölthető file-ban kapott helyet. A kaland harmadik és egyben utolsó részéhez (ez a tulajdonképpen nem más, mint az eredeti The Tomb of Terrors modúl, ami azonban itt nem letöthető, mert Németországban a SW alapkönyv mintakalandja) papírfigurákat és kazamata alaprajzokat is letölthetünk, így egy komplett kis bemutató történetet kapunk, teljesen ingyen, ami nagyon dícséretes. Emelett itt is megtaláljuk a szokásos karakterlapokat, előzeteseket a megjelenő kiadványokból.

Kihagyhatalan a Savage Heros c. oldal, itt tonnányi nem hivatalos, rajongók által készített cuccot lehet elérni, vannak köztük nagyon jók is, kiemelném az Earthdawn, az AD&D, a Star Wars és a Serenity konverziókat.

Savagepedia - egy rövid látogatást megér, de sokkal több, mint a Savage heroes-on itt nem található.

Egy hasznos magyar oldal a "Mocsok Világok - egy Savage Worlds oldal", itt az egyes kifejezések magyar fordításait, valamint a harci szabályok összefoglalóját érdemes megtekinteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése