2011. január 10., hétfő

Myth & Magic - átdolgozott tesztverzió

Ismét egy villámhír: a New Haven Games oldalán a regisztrált olvasók ingyen letölthetik a Myth & Magic szerepjáték tesztverziójának átdolgozott változatát. A kiadó honlapján keresztül elérhető fórumon bárki megírhatja a véleményét és javaslatait a játékkal kapcsolatban, hasonlóan, mint ahogyan annak idején a Pathfinder játékot tervezték. A PDF dokumentum 147 oldalra hízott fel és most már csak a játékosok részét tartalmazza, pár héten belül letölthető lesz a mesélők könyve is. Amit eddig láttam belőle, az nagyon tetszik.
Szembetűnő változtatások: most már 1-10. szintig tartalmazza a szabályokat, a varázslatok is ennek megfelelően 1-5. szintig mind benne vannak. A harc az újabb D&D kiadásoknak megfelelően növekvő AC-ra és támadsbónuszra épül. A tulajdonság és képességpróbák esetében pedig egy négyfokozatú rendszerre váltottak, ez kicsit hasonlít a Mágus többfokozatú képzettségrendszeréhez.
Aki szereti a D&D-t illetve kíváncsi az AD&D egy modernebb változatára, annak szerintem mindenképpen érdemes letöltenie és kipróbálnia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése