2011. február 21., hétfő

Solomon Kane - A titkos fény őrzői 2. alkalom

A 2. alkalom alatt új játékossal bővült a csapat:

Balázs - John Wylkes - kalandor (talán ez a legjobb jellemzés)

(a naplót írta: Péter)

William a tanárok között próbálja felderíteni Jacob titkait, de oxfordiként nem sok esélye van rá, hogy egyenrangúként tekintsenek rá.
John több diáktól is kérdezősködik társuk és a titokzatos eltűnések után és több sikerrel jár, neveket sikerül megkaparintania -- a furcsa diákcsoport tagjaiét.

Délután úgy döntenek, további próbálkozás céljából John visszatér az egyetemre. Ez alatt barátja a Jacob táskájában talált könyvrészt tanulmányozza, de a boszorkányok üldözője még a corpus átadása előtt kiköti, hogy bármilyen jó is a viszonyuk, ha Williamre ördögi hatással lesz a könyv, akkor halállal fizet a kíváncsiságáért.

A délutáni kérdezősködés az egyetemen további eredményeket hoz. hogy többen is eltűntek a boszorkánysággal vádolt Gregory Mackintosh diákjai közül. Méghozzá az a 4 diák, akiket nem utasított vissza, így egészen eltűnéséig (vagy még az után is?) hallgatói maradtak. (John itt újra lát egy baljós hollót a park egyik fájáról károgva felszállni.)
Az egyiket, akiről úgy hírlik, hogy érdemes felkeresni, [Petinél megvan a neve], Jacob barátja. Pontos lakcímét kapják meg és hamarosan el is jutnak hozzá, de későn -- csak holttestét találják meg. A nyakát fültől fülig elvágták. William nem bírja feldolgozni a látványt, ezért társa kivezeti az oszlásnak indult testtől büdös lakásból, de előtte még észreveszi az ablakból felröppenő hollót.

Jacob Hamillhez így csak egy másik ismerősén keresztül juthatnak el. Pénzes pártfogójára egy szalonban akadnak rá, akit távozásakor követnek és kifaggatnak. William családi érintettségének említésére elárulja Jacob búvóhelyét, ami egy elhagyatott kápolna.

Amikor nagy nehezen bejutnak és rábukkannak, Jacob már nagyon vézna és beteges, de rettegése erőt ad neki, hogy John-t a sötétben jól fejbe vágja. Miután biztosítják, hogy nem ártó a szándékuk, beszél nekik a történésekről. Állítása szerint Mackintosh megátkozta és meg akarja öletni amiért nem tartott ki mellette. Valaki egy holló alakjában keresi őket és egy fekete ruhás tagbaszakadt gyilkosról is szót ejt a csontsovány fiú. William orvoshoz akarja vinni és hitetlenségét csak barátja miatt nem nyilvánítja ki, aki eközben inkább a boszorkányságba magát beleártó ifjú lelki üdvével van elfoglalva, mintsem testi épségével -- meg akarja ölni azért, mert beleártotta magát a tiltott tanokba. Rábírja William, hogy legalább amíg segíteni tud (a nagyobb gonosz ellen), tartsák életben.

Ez sajnos mégsem sikerül, mert amint megérkeznek vele a fogadóba, kileheli a lelkét. Pont Schneider professzor értő vizsgálata közben, aki a tudomány iránti vágytól fűtve azonnal fel akarja boncolni a fogadóbeli szobájában a testet. A többiek hevesen tiltakoznak az őrült ötlet ellen.

A Vén admirálisba John és William cipeli a bankból a pénzt, ahol a vörös szalaggal megjelölve egy idős és vak férfit találnak. Egy fiatalabb utcakölyök lesz végül vezetőjük a találka valódi helyére, ahova szinte futva érkeznek meg, sikátorok kusza labirintusán keresztül.

A helyszínen egy kisebb udvaron egy kút szélének támaszkodva egy pipázó ember közli velük fegyvertelenségéhez képest nagy mellénnyel, hogy megszegi a maga részéről az egyezséget. Innentől felgyorsulnak az események, verőemberek veszik körül a párost és kitör a harc. William kardot ránt, de a támadók gyűrűjéből képtelen kivágni magát, hamarosan találatot is kap. John-t nem gyűri le a túlerő, de ő sem tudja megoldani a helyzetét eleinte. Ekkor váratlan fordulat áll be, az egyik verőlegény társai ellen fordul és aprítani kezdi addigi társait. John is megtalálja a haragját és ketten együtt legyőzik a maradék brigantit. William még egy sebet szerez magának, de újdonsült szövetségesüknek köszönhetően győztesként rogyhat le a kút kávájára.

Az új ismerős lábát győztesen a pénzes ládán tartotta, amíg a boszorkányvadász módszeresen elkezdte vallatni az egyik harcképtelen ellenfelet a megbízójukról. Eközben a víztől egy kicsit felocsúdó sebesült William és a vigyorgó idegen a pénz sorsáról beszélgetnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése