2011. február 21., hétfő

Solomon Kane - A titkos fény őrzői 3. alkalom

(A naplót írta: Péter)

Wylkes (akinek be sem mutatkozott a többi karakter) elárulja segítő szándékát és igényét a pénzre, amit Gilbert meg is ígéri neki Eliza életéért cserébe.

A fogadóban Schneider ellátja fiatalabb kollegája sebeit és meghallgatja a történteket és a többiek tervét is. Gregor Mackintosh hírét ő is jól ismeri.

Kocsival indulnak Stroll malmába, ahol állítólag fogvatartják a lányt és az úton egy szembejövő, gyorsan hajtó kocsi elől kell kitérniük.

Stroll malmához távolról gyalog közelítenek. A két hevesebb karakter, Wylkes és Taylor hamarosan a malomhoz ér, ahol bent előbbi lefogja az ott dolgozó molnárt. Eközben kutyás őr közeledik, a kutyát levágja Taylor, majd rátámad a gyanút fogó gazdájára is és egy csapással levágja a fejét. Bent Wylkes beleszúr áldozatába majd leüti és megkötözi. Eközben a többiek a malom mögött rejtőznek, ahova még az érkező kutya csaholását meghallva húzódtak. Amikor újra előóvakodnak, már a legyőzötteket találják csak társaikkal. William megkéri a professzort, hogy segítsen a megkötözöttön, mert még életben van.

Innen a malomhoz tartozó házhoz indulnak. A két John gyorsan körbejárja, majd az ott dolgozók és kutyájuk hangjai ellenére vakmerően az udvaron keresztül közelítenek. Eddigre már a tudósok is odaérnek. Wylkes, aki nagyképűen besétált az udvarra, hamar levágja a kutyát majd a gazdáját és egy (vagy két?) másikat is. Taylor is beleveti magát a harcba, de majdnem áldozatul esik egy favágófejszének, ami így is keményen mellbevágja. A zord élményektől pár perc alatt megkeményedett William társát védve leszúrja az otromba fegyver használóját.

A házban két harcias alakkal szállnak szembe, kettő munkásnak tűnő pedig elszelel az erőszaktól tartva. Előbbiek megszúrják és megkergetik az idős professzort, de aztán a két harcos idegen legyőzi őket egy ádáz küzdelemben az emeletre vezető lépcsőkön.

Az egyik emeleti szobában és a földszinten a konyhában találnak egy-egy elrabolt és odaláncolt bristoli lányt, akiket kiszabadítanak és egyiküktől megtudják, hogy Eliza is itt volt és egy órája vitte csak el őt a magas, félelmetes alak. (Ebből rájönnek, hogy az a bizonyos kocsi Elizát vitte.)
Fent Wylkes talál egy levelet az elrabolt lány szobájában, ami egyértelművé teszi, hogy merre vitték Elizát (egy Fekete szirén nevű helyre) és Wylkes meggyőződése, hogy ez egy hajó, így az útjuk a kikötőbe kell, hogy vezessen.

A földszinten egy kis nyomdahelyiséget is felfedez Taylor, ahol két példányt talál a Secundus című könyvből, amiket a konyhában a magánál hordott könyvvel együtt eléget a kondér alatt lobogó tűzben.
Fent még egy seblázban szenvedőt, ruhákat, pisztolyokat és puskaport, ládákat, szekrényeket és még sok egyebet találnak.

A lépcső alatt Taylor egy pincelejárót is talál, ahová bár egyedül merészkedik le, de később Schneider is követi oda. Okkult rituálék segédeszközeivel és hasonló témájú könyvekkel van tele a pince. John és Schneider is megkaparint magának néhány kötetet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése