2011. február 21., hétfő

Solomon Kane - A titkos fény őrzői 4. alkalom

Bence a játék során új karakterrel vett részt a játékban, egy renegát pap személyében. Alebert Schneidert azonban nem vontuk ki véglegesen a játékból, a későbbiekben még visszatérhet.

(A naplót írta: Péter)

Schneider és John Taylora Stroll malma melletti ház pincéjében bukkannak okkult tevékenységek nyilvánvaló nyomaira. Taylor el akarja pusztítani őket, Schneider észrevétlenül elemel néhány könyvet. A kutakodás közben a professzort meg is támadja egy levágott nagy, szőrös kéz, amivel ketten sem bírnak el, így kénytelenek elmenekülni és bezárni a dolgot. John felgyújtja az épületet és Williammel együtt lovakat zsákmányolnak a már lángoló istállóból. Schneider azonban inkább gyalog megy a kocsihoz Gilbert úrfi tanácsa ellenére és a másik lovas sem veszi fel maga mögé a professzort. A lovasok az általuk ismert nyom alapján Bristol kikötője felé indulnak, ahová jóval korábban újdonsült ismerősük, John Wylkes is tartott. Schneider, aki így lemarad, másik irányba indul meg elárulva társait. Ráadásul nem csak okkult irományok vannak a birtokában, hanem egy levél is, ami egy fontos nyom lett volna Eliza megtalálásához (bár valódi fontossága csak az ő számára derülhetett ki ha egyáltalán).
A kikötőben Wylkes megtalálja a Fekete szirén nevű hajót és előtte a már ismert külsejű kocsit is. Elkezdi átkutatni és a kocsihoz visszatérőt be is rántja, hogy elintézze. Ez feltűnik az őt korábban útbaigazító vándorló papnak és figyelni kezdi az eseményeket.
William és John ekkor érkezik a kikötőbe és őket is a hajó felé irányítja a pap. William ott hagyja nála a kiszabadított lányt, akit lován hozott a városba, miután a másik elszaladt Stroll malmától a megmenekülését követően egy óvatlan pillanatban.
A két érkező elindul a mólón a hajó fedélzetére vezető palló felé. A pap utánuk megy, hogy megállítsa az erőszakot, ami kitörni látszik, ugyanis a hajóról is fegyveresen érkeznek a legénység tagjai. A pap a felek közé áll és fegyveres karjait tartja ki mindkét irányba, miközben dörgő hanggal leteremti a matrózokat, amitől azok meg is torpannak, szavára elhajítják fegyvereiket és visszaiszkolnak hajójuk felé és Wylkes azonnal utánuk rohan. Háta mögött William megpróbálja kiütni a pisztolyát a kezéből, de elvéti, amire válaszul a pap egy hasonlóan hatástalan próbálkozással válaszol -- az eső eláztatta tűzfegyverét. Taylor kardját a pap torkának szegezi, így William nyugodtan elsétálhat mellette a hajó felé, ahova barátja is követi hamarosan. A pap ekkor jobbnak látja az őrségért menni.
Amikor Gilbert és Taylor a fedélzetre érkezik kivont karddal, Wylkes már a harcba vetette magát öt matróz ellen. Az újonnan érkezők elvonják néhány matróz figyelmét a kétfegyveres harcosról, aki így könnyebben végzi véres szakmáját, de a tudós fiatal meg is sérül így egy veszedelmes szúrástól.
A harc végeztével William is komoly sérülésekkel fekszik a hajópadlón, ahogyan a matrózok is, akikről vallatásukkor kiderült, hogy nem látták Elizát.
Ekkor érkezik meg a városőrség vagy legalábbis ahhoz hasonló fegyveres csapat, élükön egy ismerős arccal, John Prescottal, hogy magukkal vigyék a hajót megtámadókat.
Fejükre zsákot húznak, úgy vezetik őket rejtekhelyükre. Ott aztán kikérdezik őket ténykedésükről, és kiderül, ugyanazt a veszélyes professzort, Gregory Mackintosh-t keresik. Egyik eddig ismeretlen szövetségesük hollóból változik vissza emberformába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése